tisdag 31 augusti 2010

Lite sommarbilder







Här är några bilder från vår sommar. Själv tycker jag att giraffer är hur coola som helst men Emil föredrar nog getter:-) Sen har jag ju min egna viking som tar en tupplur i soffan på Öland, Max undersöker en väderkvarn och all denna choklad som Max vann!

måndag 30 augusti 2010

litet inlägg, kanske

Dax för ett inlägg, har varit lite dålig på det... men i helgen har vi klarat av en supertrevlig kräftskiva, Mullestart och lite Alvesta marknad. Det REGNADE på Mullestarten, det var meningen att Emil skulle vara med (Knytte) men han är lite förkyld så han får hänga på nästa gång. Max och jag mötte upp Morfar och kollade in marknaden, det gick snabbt:-), men solen sken hela tiden. När vi åkte hem mötte vi värsta regnet i Kronobergshed så det var skönt att vi åkte hem.

Det känns som att det är lite mycket framöver, Max fyller år på fredag och det blir kalas tre dagar i rad. Sen åker jag till Malmö veckan efter för en utbildning och det är mån-fre... ska bli kul men jobbigt. Veckan därefter är det Kick Off på jobbet och jag är med och håller i den så det blir lite att pyssla med... sen har jag ju ett jobb att sköta också. Puh...blir det lite glest mellan inläggen framöver så vet ni varför!

söndag 22 augusti 2010

Mohedadagarna

Igår var det Mohedadagarna (det har ju varit flera dagar men vi var ju inte hemma i fredags) så det blev en tur ner dit på dagen. Det var marknad, tivoli och massor med grejer på gång. Dagens höjdpunkt var nog när Max vann på chokladhjulet: 2 kg mjölkchoklad! Det var en mycket nöjd Max som släpade runt på sin vinst:-)

På kvällen var vi hos en kompis på lite förfest, Johan kom och var hos barnen. Sen blev det en tur till öltältet och vi kollade på Charlotte Perelli. Det regnade ganska mycket på kvällen och det är ju alltid trist men på något vis så hör regn och Mohedadagen ihop.

Idag får vi besök av Maja med familj, ska bli jättetrevligt. På tisdag är det "back to dagis" för barnen, nu är det dags att komma in i vardagen igen efter en lång sommar.

fredag 20 augusti 2010

Hemma igen

Nu är vi hemma igen, efter en övernattning i Borås. Idag har hela dagen spenderats på Borås djurpark och det var två väldigt nöjda barn i bilen hem. Jag kan varmt rekommendera ett besök där, det var lagom stort och djuren kändes inte så inburade (som Ölands djurpark). Det fanns lite fika -och matställen, lekplatser och sen var det nästan ingen folk alls. Jag gillade girafferna bäst, man kom så nära och de var hur coola som helst.

söndag 15 augusti 2010

Bilder från lägenheten








Det är svårt att ta bra bilder inomhus men ni ser ju ungefär hur det blev. Köket försöker jag inte ens fota, det är för litet.

lördag 14 augusti 2010

Flytta katter och lära sig cykla...

Vi hämtade ju hit katterna i torsdags, jag måste säga att jag har haft lite dåligt samvete för deras skull. Tänk att bara bli flyttad så där, utan att ha något att säga till om. Idag släppte vi ut dem och det har gått jättebra, båda två försvann på upptäcksfärd men kom tillbaka (tillsammans) efter någon timme. Känns bra, vi vill inte ha kattlådan längre än nödvändigt!

Max lärde sig cykla idag också, utan stödhjul så nu cyklar han på riktigt! Han behövde bara en riktig väg att träna på...

fredag 13 augusti 2010

Ett steg närmare drömmen...

Det kanske inte har framgått helt tydligt tidigare på bloggen men det vi gör just nu är att förverkliga vår dröm. Att bryta upp, sälja huset och bosätta sig i en lägenhet är inget som man gör utan att ha tänkt igenom det en, två eller hundra gånger. Det var inte så att vi helt plötsligt kom på att vi ville bygga hus, det var över två år sen vi började prata om detta första gången. Vi har vägt, övervägt, diskuterat, grälat, ångrat oss och till slut kommit fram till att det är detta vi vill göra. Man lever bara en gång! Kostnaden för att bygga ett hus är hissnande och jag får en klump i magen när jag tänker på slutsumman men det är ändå det vi vill göra. Vissa tycker att vi gör fel men tala gärna om det för oss; vi kan ta det:-)Idag har vi i alla fall tagit ett av de största stegen, huset på Sjöudden är sålt och vi gjorde en vinst som lämnar en del över till en kontantinsats på huset så tidigare ikväll blev det ett glas skumpa!

Ha en trevlig helg, eftersom det är min sista semesterdag så ska jag försöka göra så lite som möjligt i helgen!

torsdag 12 augusti 2010

Flytt, flytt och flytt

De senaste två dagarna har vi bara burit, packat och packat upp känns det som. Tack farmor, farfar, mormor och Krister för hjälpen med barnen, det hade tagit två veckor att flytta om de hade varit med. Pappa hjälpte till att bära i tisdags och det är vi också väldigt tacksamma för. Sen hade vi nog inte kunnat vara så många fler eftersom lägenheten är ganska liten. Idag kommer städfirman till huset och börjar städa, känns som att vi gjorde rätt som lejde bort det!

Vi börjar få lite ordning i lägenheten också. I tisdags la jag mest krut på barnens rum, de skulle ju sova där då så när de kom hem ville jag att det skulle vara någorlunda ordning. Igår fick vi ordning på bokhyllor, tv, dator och allt annat som man har. Jag ska försöka komma ihåg att ta lite bilder under dagen och lägga ut.

Idag får vi se vad vi hittar på, det ska ju bli hyfsat väder så vi får väl gå på "upptäcksfärd" med barnen i Torpsbruk:-)

måndag 9 augusti 2010

flyttstädningen!

Idag bokade vi in en flyttstädning, en firma kommer och städar huset. Det får vara värt det, känns lite som att man vill vara med barnen de sista dagarna på semestern. Vi har packat en hel del igår och idag men nu tar vi en paus och åker och kollar på Shrek med barnen!

Vi har sålt soffan och soffbordet också, känns bra!

söndag 8 augusti 2010

Kräftskiva igår

Igår var vi på kräftskiva ute på Ekna, vi hade tur med vädret eftersom det bara duggade lite när vi skulle äta. Annars var det uppehåll och ganska varmt hela dagen! Jag tyckte dock synd om de som fiskade kräftorna, på 58 burar blev det bara 20 kräftor... väldigt goda var dem men vi fick komplettera med turkiska också. Idag har vi packat en hel del och kört två vändor med kartonger och grejer till lägenheten, imorgon fortsätter vi så hoppas på bättre väder!

fredag 6 augusti 2010

Hemma igen

Ja, så var vi hemma igen efter en ganska intensiv vecka i stugan på Öland. Vi har inte haft det bästa vädret men det har varit ok. Solat och badat har vi gjort, goa vänner har varit på besök och mormor, Krister och kusinen Mattias hälsade också på. Max visste inte att de skulle komma så han blev riktigt överraskad, kul!

Vi hade en riktigt jobbig och obehaglig händelse när Emil försvann på stranden. Jag vill ALDRIG uppleva den känslan igen. Vi missuppfattade varandra och på bara någon minut så var han borta. Tur att det inte var helt smockat på stranden! Man hinner tänka många tankar under de minuterna som det tog att hitta honom. Han hade hittat ett fint, grönrandigt vindskydd en bit bort som han stod och kollade på... lättnaden när jag såg honom går inte att beskriva.

Lite fynd i tältshopen blev det, barnen gladde sig mycket åt vattensprutarna de fick. Det var flera vattenkrig vid stugan och det är ju så kul. Vid stugan finns det flera tunnor för regnvatten och det var ju jättekul att leka med. Vi har kollat in hästarna som går i hagarna runt stugan, Borgholm blev det en dag och vi har hunnit med ett besök i en väderkvarn. Jag tror inte att jag har varit inne i en sådan innan och det var ju inte direkt jättespännande men barnen tyckte det var kul att klättra upp i den.

Nu ska vi ladda om, på tisdag går flyttlasset till lägenheten i Torpsbruk. Imorgon blir det Ekna och kräftskiva, håll tummarna för att de får många kräftor i natt.