lördag 27 februari 2010

Bra början på helgen

Det blev ju en alldeles superbra början på helgen; os-guld och Emil kissade på toa för första gången:-) När jag tog av nattblöjan så sa han kissa, och det kom några droppar. Då satte jag honom på toa och han kissade så duktigt. Hoppas att han förstår grejen nu, han har i alla fall lärt sig vad kissa är.

onsdag 24 februari 2010

OS-GULD

Så otroligt bra!!! Härligt, nästan så att man får en tår i ögat:-)

Visningshus

Ikväll har vi varit och tittat på ett LB-hus på Östra Lugnet. Östra Lugnet gör inte skäl för sitt namn just nu, det byggs, byggs och byggs i snökaoset. Om några år blir det säkert jättebra, när allt är klart och träd, buskar och häckar har växt upp, men nu är det lite rörigt. Jag tror inte att jag skulle vilja bo så men det vet man ju inte förrän man har provat... men det tänker jag inte göra:-) I alla fall, huset vi tittade på var ett 1½-plan, men med en liknande planlösning som vi kan tänka oss. Vi ville titta lite extra på köket och få en känsla. Den 14:e ska vi ju kolla på Safiren, det ser jag fram emot... jag är väldigt nyfiken på det.

Nu är det strax dags för sista sträckan på stafetten, hej hopp så länge!

tisdag 23 februari 2010

Ingen tågresa imorgon

Det blir ingen tågresa imorgon, tåget är inställt. Det blir telefonmöte istället men på ett sätt är det lite synd, vi skulle kolla på olika terminaler och de är ju svåra att se på telefon... hahaha. Nåja, det går fler tåg... HAHAHA, ikväll är jag i högform:)

söndag 21 februari 2010

Tåg till Stockholm på onsdag...

Vad tror ni att sannolikheten är att det kommer att funka? Vi är fyra stycken som ska gå på möte i tre timmar, åker kl halv åtta på morgonen och är hemma igen kl 21 på kvällen... känns som att vi inte kommer att vara hemma kl 21 och risken är ju ganska stor att vi helt missar mötet.

lördag 20 februari 2010

Fler bilder...






Sjukt mycket snö


Snö, snö och snö... och mer snö ska det bli... För vår del är det inte så farligt men jag tänker på syrran och Mats som flyttar idag, man kan ha bättre förutsättningar. Vi får åka dit imorgon och kolla på det nya huset, spännande.


Efter lite lockande och hotande fick vi med barnen ut idag. Emil gillar verkligen inte snön! Max är inte lika motvillig utan tycker det är kul (en stund i alla fall). Emils hosta vill inte ge med sig så det är väl bra att han inte är ute så länge men frisk luft är också nyttigt. Nu ska de få titta på en film och ta det lite lugnt innan vi hittar på något kul inför kvällen, bastu kanske?


fredag 19 februari 2010

Snart helg...

Då var det fredag igen. Barnen är nog ganska trötta på att vara hemma, vi har inte kunnat hitta på sådär jättemycket denna veckan. Det har varit ganska trötta och griniga barn, idag har Emil lite feber igen. Han har fått en ordentlig förkylning som pricken över i på vattkopporna. Han hostar och snorar och är inte alls pigg. Hoppas att han piggnar till så att det blir dagis på måndag. Meningen var att vi skulle ut och skotta snö idag, jag och barnen, men det får vänta tills Marcus kommer hem. Jag och Max får ge oss ut då istället, fram tills dess blir det nog lite städning...

tisdag 16 februari 2010

Kan två bröder vara finare?


Max ville sova hos Emil ikväll och det fick han, har ni sett så fina pojkar vi har:-)

måndag 15 februari 2010

OS-GULD!

Härligt Kalla!

Annars är det fortsatt vattkoppor här, Max har en fasligt massa prickar, Emil inte så många. Men de är trötta och hängiga men det hör väl till. Jag jobbar imorgon också, sen är jag hemma resten av veckan. Imorgon ska Marcus gå ut med dem en runda så att de får lite frisk luft också, det behövs även om man inte är riktigt frisk.

söndag 14 februari 2010

Max är också prickig

Idag har Max prickar lite överallt, många fler än vad Emil har. Skönt att de är har det samtidigt. Båda har nog haft feber i natt för de har varit lite oroliga men det hör ju till. Det är väl lika bra att räkna med att vara hemma hela nästa vecka, Marcus är hemma på måndag och jag på tisdag, så får vi en chans att planera om resten av veckan.

lördag 13 februari 2010

Dags igen

Jag har lyssnat på melodifestivallåtarna och vad ska man säga... tråkigt!!! Jag tycker inte att något bidrag ska gå till Globen, nä, det mest spännande ikväll blir skidskyttet! Äntligen är OS igång:-)

Idag har varit en produktiv dag annars. Jag har bakat bullar och muffins, det ni! Sen kom farmor och farfar med sin gamla tv, så vår (ännu äldre tv) byttes ut. Vi vill inte köpa någon ny innan vi byggt huset och eftersom vår var lite sisådär bra, randig ibland bl a, så fick vi deras nu när de bytte.

Nu har det blivit en ganska maffig fika här i eftermiddag så det blir nog soppa till kvällsmat, vet inte vilken sort än bara.

fredag 12 februari 2010

Det var vattkoppor

Det var, utan tvekan, vattkoppor som Emil har. Han har inte så många än men det kan ju ändras. Annars är han lite hängig och vill sitta i knät och gosa, det är ju inte så vanligt att han vill. Max har ju haft några misstänkta pluttar på skinkorna men vi har inte kunnat avgöra om det är vattkoppor eller något annat. Det vore ju konstigt om han inte fick det när i princip alla på hans dagis har haft det.

Det blev ju lite ändrade planer idag då. Jag tänkte städa av det värsta men det är verkligen inte kul att behöva städa på sin lediga dag. Om en liten stund har nog Max tröttnat på att leka själv så då får det bli lekstund med honom, Emil orkar inte så länge. Ikväll blir det hemmagjord pizza, mums!

torsdag 11 februari 2010

Vattkoppor

Idag hade Emil prickar på ryggen när vi hämtade honom på dagis. Det har ju gått vattkoppor på Max dagis i fyra, fem veckor men vem av barnen får det; jo Emil! Men det är fler barn på Emils dagis som också har haft det. Jag har ju semester imorgon så det är ju lite trist men det är inte mycket att göra åt. Hoppas att Max får det samtidigt nu bara, det är för tråkigt för dem att vara hemma i flera veckor.

söndag 7 februari 2010

Detaljplan på utställning

Nu är Kaptensträdan ute på utsällning, ja detaljplanen då. Det blir troligen inga tomter på Ängsvägen eftersom det inte är kommunal mark där men det blir troligen villor på Kaptensträdan, norr om kyrkan. Det finns några bra tomter där men det som oroar lite är om det står vatten där när det regnar mycket. Det ska göras en geologisk undersökning så vi får väl se vad som händer. Här är länken till detaljplanen:

http://www.alvesta.se/System/FileArchive/2/File_1275.pdf

Det är en ganska stor fil men det finns en bild på hur det kan tänkas bli i framtiden.

Sen undrar jag om någon vet vad "lägsta marknivå intill byggnad" betyder?

lördag 6 februari 2010

Jaha

Jo, mina favoriter åkte ju inte ut i alla fall:-) Men länkarna till videorna funkerar inte längre, de plockar jag bort en annan dag...

Natti natti

Ikväll börjar det

Nu är det dags för Melodifestival igen, I like:-) Marcus - not so musch... Så jag brukar kolla på det och han undviker det så gott det går.

Ikväll håller jag nog på Salem al Fakir, för han är så otroligt duktig. Däremot så är det inte den starkaste låten ikväll men jag hoppas att han går vidare ändå.




Jessica Andersson ballad kanske blir farlig men själv tycker jag att den är för tråkig. Anders Ekborg sjunger bra fast jag tycker låter är löjlig. Nä, min andra favorit är nog denna:


Vi får väl se vad som händer, jag tycker det är kul att det är igång och säga vad man vill: Melodifestivalen är som pizza och hamburgare: alla äter det men ingen erkänner det:-)

tisdag 2 februari 2010

Nya bilen

Idag hämtade vi den nya bilen så nu får vi hoppas att den håller ett tag. Vi köpte en Skoda Octavia (denna gången också), 2008 års model. Så ny bil har vi aldrig haft tidigare! Vi fick lite för vår gamla bil i alla fall, jag tror faktiskt att vi ska vara glada att vi blev av med den...