lördag 31 januari 2009

Laddar för fest

Jag laddar för fest, har förberett maten och efterrätten. Jag avslöjar inte vad det blir eftersom ni som kommer läser bloggen:-) imorgon så kommer hela menyn... Snart kommer mormor och Krister och hämtar Max, han ska följa med de på dop idag. När Emil somnat så blir det till att städa av lite och förbereda lite mer. Sen får Marcus och Emil lämna huset och då är det FEST!

fredag 30 januari 2009

Trött fredagkväll

Ikväll är jag trött, vi gjorde bara varma mackor och sen blev det bolibompa med barnen. Det är snart dags att natta dem. Det är en del att göra imorgon så jag får väl komma i säng tidigt, så jag orkar festa i morgon kväll. Ska bli så jädra kul med tjejfest!

torsdag 29 januari 2009

God kladdkaka

Hittade ett recept som lät väldigt gott: http://www.aftonbladet.se/matvin/article3518995.ab Mariannefluff låter smaskigt... Jag funderar på vad jag ska bjuda på för mat på lördag. Det blir tjejfest hemma hos mig, Marcus och barnen är utslängda för dagen/kvällen:-) Jag kommer nog på nåt, det lutar åt kyckling. Det ska vara enkelt också, jag vill inte stå i köket hela kvällen.

måndag 26 januari 2009

Emil sov gott i sin säng

Emil stannade i sängen hela natten, när han vaknade på morgonen så låg han kvar och väntade på att jag skulle komma och lyfta ner honom. Vi får väl se när han lär sig klättra ur den själv. Idag åkte vi en runda till Alvesta och kollade in den nya butiken, i Storkens gamla lokaler. De säljer ut kläder billigt men det var inte mycket kläder till pojkar, mest till bebisar och flickor. De hade kläder till vuxna också och det var billigt men jag handlade inget. Sen blev det en halvtimme på apoteket i Moheda, där går det alltid så snabbt... jag var helt slut efteråt. Det är dörröppnare överallt så barnen sprang iväg hela tiden. De är snabba nu för tiden:-)

söndag 25 januari 2009

"Ny" säng till Emil

Ikväll plockade vi bort Emils spjälsäng och satte dit den en vanlig säng. Det är en gammal utdragssäng som Marcus hade när han var liten. Max hade den innan han fick en stor säng och det tog ett halvår innan Max förstod att han kunde klättra ur den själv. Vi får väl se hur det går med Emil inatt.

Regnig söndag med sovmorgon

Vi fick sovmorgon idag, gick inte upp förrän efter kl nio. Barnen vaknade vid åtta men tittade lugnt och stilla på Bolibompa. Sen tyckte nog Emil att det var dags att gå ner för han la en riktig luktisbajs i blöjan:-) Revyn var jättekul, speciellt sista akten. Det är lite mycket Maria Wranå men annars är de bra. God mat åt vi också, vi var på Harrys och jag åt Fajitas med kyckling och räfflad potatis... mycket gott. Marcus åt revben och de var jättegoda. Efter revyn var det en timme tills bussen gick så vi gick till Paus och tog en öl, Maja och Ronnie gick vidare till Grace medan vi tog bussen hem. Det gick bra hemma också, Emil somnade tidigt så Johan och Max kollade på film.

lördag 24 januari 2009

Ikväll blir det revy

Ikväll ska vi äta på Harrys och sen gå på Växjörevyn, det ska bli riktigt kul. Det blir tidiga nattbussen hem så vi får ta en promenad genom skogen. Men vi är två, då är det inte så farligt.

fredag 23 januari 2009

Mamma på TV

Då har man sett mamma på TV, det blev inte så mycket av just mamma men det var kul att se alla man kände i publiken och på scenen. Det skulle visas imorgon men eftersom det är handboll då så visade de det ikväll istället. Missade man det ikväll så kan man se det här: http://www.postkodlotteriet.se/Vinnare/GrannYran/Vxj.htm Det ligger inte ute än men det kommer nog snart. Nu sitter Max och Alwa och tittar på en film, de behöver varva ner lite. Imorgon blir det revy och äta ute, gott och mysigt.

Inga glasögon idag

Det kom inga glasögon på posten idag, hoppas att de kommer på måndag... Jag ändrade layout på sidan istället.

Glasögon

Jag har förresten beställt glasögon på internet, Lensway.se. Jag hoppas att de kommer idag. Två bågar med slipade, extra tunna glas, antireflexbehandling, hårdhetsbehandling och frakt för 1200 kr. Plus 350 kr för synundersökning hos min optiker, det rena Thailandspriserna:-) Hos optiken skulle ett par glasögon kostan mellan 3 500 och 4 000 kr. Det är värt att testa och Marcus köpte sina där för över ett år sen och han är jättenöjd.

torsdag 22 januari 2009

Nu är det långhelg igen

Sista jobbadagen för den här vecka är slut. Barnen sover och Marcus är och tränar så det är ganska lugnt och skönt faktiskt. Det är mycket på jobbet nu så jag är helt slut när jag kommer hem. I helgen har vi en del planerat, faktiskt. På lördag ska vi gå på Växjörevyn med Maja och Ronnie, Johan ska vara här hos barnen. Vi ska käka på Harrys innan och det brukar vara gott. På söndag kommer Syrran och Mats, Mamma och Krister och Pappa hit på en fika. Vi firade aldrig min födelsedag förra helgen, det var lite annat att göra då:-) Imorgon ska jag och barnen ta de lugnt på dan och på kvällen kommer Alwa.

tisdag 20 januari 2009

Krister, mamma och Ingemar på scen


Och sen måste jag ju bara lägga upp denna underbara bilden på Krister, Mamma och Ingemar. En bild säger mer än tusen ord och jag tycker att alla känslorna kommer fram i bilden:-)

Vardag

Det är lite svårt att komma tillbaka till en vardag när det har hänt så mycket. Jag kan komma på mig själv med att tänka tillbaka på just där ögonblicket när I gick över till H och jublet inte visste några gränser. Max blev livrädd och ledsen när alla började jubla och skrika och jag kommer ihåg att syrran skrek mig rätt i örat:-) Men det var det värt...
Nu har man börjat smälta lite vad som har hänt och jag gläds med alla i Torpsbruk som har vunnit. Det är många vinnare och alla är verkligen värda varenda krona. Kul att "en från förr" läser min blogg, jag vet inte exakt vem du är men har mina misstankar.

söndag 18 januari 2009

Idag hände det...

Idag hände det helt otroliga... min älskade mamma och Krister vann 1,6 miljoner kronor. Kan ni fatta? Jag är så glad för deras skull och de förtjänar varenda krona. Min lilla hemby Torpsbruk har fått 16 nya miljonärer. Det som var så roligt var att många personer vann, inte bara två eller tre mångmiljonärer utan 46 människor vann pengar, olika mycket. Min ena morbror vann 695 000 kr och min andra morbror vann, hör här: 10 000 000 kr. Idag var det människor som jag har kännt hela mitt liv som vann hur mycket pengar som helst. Ja, mamma, jag säger bara att det var väldigt kallt på Stortorget idag och lite värme vore skönt:-)

Födelsedag

Det här är den konstigaste födelsedagen jag haft. Vi går bara och väntar på att klockan ska gå:-) Det enda man vet är att någon jag känner kommer att bli mångmiljonär... spännande spännande

onsdag 14 januari 2009

Postkodlotteriet

Tänk att Torpsbruk har vunnit grannyran i postkodlotteriet?!?! Underbart, roligt och spännande. Alla som har lott kommer att dela på 112 miljoner kr, mycket till några och lite mindre till flera. Mamma har en lott men hon har inte varit med så länge, två av min morbröder har också lotter men de har varit med längre. Nu håller vi tummarna för att det blir högvinster för dem:-) Minst 57 000 kr blir det till mamma i alla fall, det är inte illa det och det är hon väl värd. På söndag ska vi följa med till stortorget och se hur mycket pengar alla vinna, jättespännande. Jag är uppvuxen i Torpsbruk och känner nog de flesta vinnarna:-) Det verkar bli stor fest på stortorget, mat, fika och Marcolio ska uppträda.

måndag 12 januari 2009

Ledig idag

Idag har jag och barnen varit ledig och vi har varit hemma hela dagen. Vi var ute en lång stund i förmiddags och det var så skönt. Det behövdes varken regnkläder eller overaller, det var jättehärligt. Barnen lekte i lekstugan, Emil tycker verkligen om att vara där. Det ska bli så härligt framåt våren när vi kan ge dem mer frihet i trädgården, den är ju stor och det finns mycket att undersöka... hoppas att de ger sig ut lite i skogen och undersöker den också.

lördag 10 januari 2009

Lördagkväll

Ikväll var inte barnen särskilt pigga, de var småförkylda och trötta och då blir det lite grinigt. Vi var hemma hos farbror Johan i eftermiddag och fikade, sen stannade vi i Alvesta och åt mat hos Marcus föräldrar. Det blev kyckling och den var jättegod... blev en lunchlåda till mig och barnen på måndag också. Johan hämtade Max lite tidigare i eftermiddag och sen var de på julgransplundring på Johans jobb, Max var mer än nöjd när vi kom hem till Johan. Korv, glass och godispåse, kan det bli bättre? Nu sover de gott, hoppas att det blir sovmorgon imorgon...

fredag 9 januari 2009

Karibien

Idag fick vi besked om Karibien, vi var inte säkra på om vi klarat målen för att få resa men det har vi. Så i maj blir det en vecka i Karibien på ett all inclusivehotell... ibland älskar jag mitt jobb! Det är mycket arbete på resan men det är även en upplevelse utöver det vanliga. Dessutom är det Tax free på ön, det gör ju inte resan mindre kul direkt:-) Kolla in filmen här: http://www.youtube.com/watch?v=zAfQwDizpRo, vilken landing säger jag bara! Här är en annan bild på ön: http://www.affordable-cruise.net/images/st-maarten.jpg Då är det bara att börja jobba med flygrädslan så att jag inte är ett nervvrak i Maj.

torsdag 8 januari 2009

Fynd


Jag fyndade på lunchen idag. Lyktan har kostat 495 kr men nu sålde de ut den för 199 kr. Jag har tittat på den innan men tyckte att den var för dyr, den är jättefin:-) Kommer att passa jättebra uppe och på altanen i sommar.

onsdag 7 januari 2009

Jobbardag

Då har man jobbat idag, det var riktigt kul. Det började en ny tjej i vår grupp idag och det är alltid kul med nya människor. Barnen är lite hostiga fortfarande så imorgon hämtar Marcus dem tidigt på dagis, sen är vi lediga på fredag. Det blev en riktig mjukstart...

tisdag 6 januari 2009

Långledigheten slut

Så var långledigheten slut för denna gång, det ska faktiskt bli skönt att komma tillbaka till jobbet och rutinerna. Barnen har redan somnat så jag hoppas att de är pigga imorgon. Max har hostat en del och inte varit riktigt pigg men jag tror inte att det är några problem med dagis imorgon. Imorgon börjar högsäsongen på jobbet, det ska bli riktigt kul att jobba en högsäsong, det var länge sen. Jag har missat de tre senaste högsäsongerna, jag är väl lite konstig men jag tycker att det är skitkul att jobba då. Barnen kommer nog tycka det är kul att komma tillbaka till dagis och få leka med kompisarna där igen.

Tidigare idag så såg jag lite på Saltkråkan och jag började längta till sommaren! Tänk när våren kommer, kvällarna blir ljusa och ljumma, de första ljusgröna bladen spricker ut och vitsipporna blommar, det är den bästa tiden på året och den har vi framför oss nu, inte alls långt borta. Härligt härligt. Min mamma, syrra och hennes barn är snart i värmen, de åker till Kanarieöarna imorgon och jag är inte alls avundsjuk... Hoppas att ni får det bra! (Mina erfarenheter av Kanarieöarna i januari är ju inte så bra, sandstorm, regn, inbrott på hotellrummet och första natten sov vi på Royal Corner i Växjö för flygplanet gick sönder. )

måndag 5 januari 2009

Kallt

Idag är det riktigt kallt ute, brr... När Marcus cyklade till bussen var det -20 grader, kaminen går för fullt men jag har fått sätta på värmen också. Det var bara 18 grader i köket när jag kom ner.

Inatt har Max sovit hos kusinerna, så det är bara Emil som är hemma nu. Vi ska ha en mysig förmiddag innan vi ska hämta Max. Men vi håller oss inne, det är fortfarande svinkallt ute:-)

lördag 3 januari 2009

Mamma Mia

Ja, nu har vi tittat på Mamma Mia-filmen och det var ju lite speciellt. Den kändes ganska löjlig och fjollig men man blev ändå glad av den. Det var som en blandning av en Nils Poppe-fars och 70-talsfest... Men hu va Pierce Brosnan sjöng illa! Egentligen så var det väl inte någon som sjöng nåt vidare men Brosnan var hemsk. Det är nog inget som han kör på stereon hemma, ha ha ha...

heldag på stan

Idag blev det en heldag på stan med Emelie, min systerdotter som är tio år. Hennes julklapp var en dag på stan med moster, lunch och shopping och vi har haft det jättemysigt idag. Jag handlade två fina kuddar och ljusstakar till övervåningen, det kommer att bli jättefint. Snart, snart kommer jag att kunna ha fina saker på andra platser än två meter upp från golvet, vad skönt det ska bli!!! Jag blir så avundsjuk på andra som har pyntat så fint med tomtar, änglar och annat lite överrallt, jag har nästan ingenting. Men det är ett val som jag har gjort själv så jag ska inte klaga, alternativet hade varit att tjata och plocka, det är inte så kul det heller.

Just nu sätter Marcus upp de sista listerna på övervåningen, sen är det det färdigsnickrat där! Lampor i taket kvar, sen så...

torsdag 1 januari 2009

Nyår

Jo, Max var vaken till kl 02 inatt. Det var fullt ös med kompisarna i Lammhult, efter tolvslaget så somnade de andra barnen, en efter en, till slut så var det bara Max och Nelly vakna. Vi fick sovmorgon till halv tio idag, det var skönt att Emil inte vaknade vid sju. Han somnade gott i resesängen vid halvelvatiden igår.